Srbija zabeležila najveći rast turističkog prometa

Prema poslednjem izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO), Srbija se nalazi na svetskom vrhu po oporavku u ovoj industriji

Photo: iStock

Srbija je i zvanično zabeležila najveći rast turističkog prometa. Prema podacima Svetske turističke organizacije, od januara do jula zabeležen je rast od čak 73% turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da ovakav rezulat i očekivan, imajući u vidu do sada postignute odlične rezultate, navodi eKapija.

Uprkos izazovima, dočekujemo Svetski dan turizma u znaku rekordnih rezultata i izuzetnih uspeha. Broj turističkih dolazaka od početka godine porastao je za 48,1% u odnosu na isti period prošle godine, dok je devizni priliv od turizma porastao za 57, 9% u odnosu na 2021. godinu. UNWTO je prepoznala ovaj rekordni rast, i to je zapravo jedan snažan vetar u leđa i moćan podstrek koji nas ohrabruje na još veće uspehe, izjavila je Tatjana Matić.

Da Srbija ima šta da ponudi turistima, prepoznao je i Conde Nast Traveller. Prestižni portal o putovanjima je Srbiju predstavio i preporučio kao kombinaciju tradicionalnog i modernog, izdvajajući gastronomiju kao perjanicu turističke ponude. Osim toga, oni posebno izdvajaju i pozitivnu atmosferu Beograda, ali i ostalih krajeva Srbije.

 

 

Izvor: eKapija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button