Novi Sad spreman za saradnju sa kineskim gradom Fudžou u oblastima privrede i turizma

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, zajedno sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem i direktorom Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislavom Kneževićem sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima kineskog grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan, na istoku zemlje.

Izvor: RTV (Jaroslav Pap)

Kinesku delegaciju predstavljali su predsednik Srpsko – kineske biznis federacije Guo Šiao, predsednik Srpsko – kineske asocijacije za kulturnu razmenu Čen Ziju i predsednik Srpsko – kineske privredne asocijacije provincije Fudžijan Čen Jali.

Na sastanku se govorilo o uspostavljanju saradnje između dva grada koja bi bila formalizovana sledeće godine i to prevashodno u oblasti privrede i turizma. Prisutni su konstatovali da bi direktna avionska linija nacionalne avio kompanije između Beograda i Pekinga koja će uskoro biti aktivirana doprineti većem broju poseta kineskih turista Srbiji i da je sa tim u vezi važno da se turistički potencijali Novog Sada na najbolji način predstave i u Fudžou.

Predstavnici Novog Sada pozvali su poljoprivrednike iz pokrajine Fudžijan da učestvuju na predstojećem 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a govorilo se i o uspostavljanju saradnje između univerziteta, kao i u oblasti sporta.

 

 

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button