GDE JE „NESTAO“ SAŠA ĐORĐEVIĆ? Bivši selektor Srbije otkrio čime se trenutno bavi

Aleksandar Đorđević, košarkaški trener i bivši selektor našeg nacionalnog tima, govorio je o raznim temama za „Area52“.
Foto: Starsport©

Saša Đorđević je protekle sezone vodio Fenerbahče do titule prvaka Turske, a trenutno je srpski stručnjak bez angažmana.

O tome, ali i o mnogim drugim temama je govorio za „Area52″.

– Okej sam trenutno, uživam u vremenu koje provodim sa porodicom u Milanu, gledam košarku i druge sportove. Krenuo sam i da se bavim jogom, uvek rano izjutra. Samo po 20 minuta, ali zbog toga stvarno dane počinjem na najbolji način – započeo je Đorđević.

Iako je tokom protekle sezone vodio Fener do titule prvaka Turske, izgleda da su čelnicima kluba zasmetali veliki neuspesi u Evroligi, pa je na Đorđevićevo mesto doveden Dimitris Itudis.

– Stvarno se ne ljutim na Fener. Prihvatio sam taj ugovor u kojem je stajala jasna klauzula: Čak i da lično ne izaberem nijednog igrača sem Šehmusa Hazera, klub može da raskine saradnju ako ne dođemo do plej-ofa Evrolige. To sam bio prihvatio jer sam znao koliko je to bitan cilj za organizaciju – objasnio je bivši selektor Srbije.

Prisetio se Saša i igranja za Barselonu, koja tada nije igrala u Evroligi već u Kupu Radivoja Koraća.

– Predsednik Alemani nam je rekao: ‘Za Barsu nije prestiž da igra neko takmičenje, već da ga osvoji. I mi smo ga osvojili“, rekao je Đorđević i osvrnuo se na izjavu sadašnjeg trenera Barselone Šarunasa Jasikevičusa „da bi igrao sa pet bekova da može“.

Raspored najelitnijeg takmičenja na starom kontinentu je veoma zgusnut, a igrači se sve češće žale kako im treba više odmora.

– Igrači moraju više da rade i pripremaju se za utakmice. Igrači vole da rade manje i više igraju utakmice, ali to je pogrešan pristup. Trening i izučavanje utakmica je ključno – rekao je Đorđević i istakao da košarkaši na taj način biraju svoje zone komfora.

– Kada igrači rade takve stvari, to je zato što traže svoju zonu komfora. Džulijan Gembl je igrao za mene, glava mu je bila kao ananas. Jednog dana se ošišao i pitao me da li mi se sviđa, a ja sam mu rekao: ‘Sjajno je Džulijane. Sada možda pogodiš neko bacanje.

 

 

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button