Italija bruji o ispadu Hrvata

Gotovo svi italijanski mediji bave se Dejanom Lovrenom i Marcelom Brozovićem, a sve je preneo hrvatski „Indeks“.

Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativci su pre nekoliko dana treće mesto na Mundijalu slavili uz pesme Marka Perkovića Tompsona, te ustaške povike „Za dom spremni“.

„SportMediaset“ u tekstu „Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pesme“ piše da su Hrvati i u Kataru imali ispade, naročito nakon trijumfa nad Brazilom.

„Calciomercato“ u naslovu piše kako je “Brozović pevao neonacističke pesme“.

„Reč je o pesmi Marka Perkovića Tompsona, u kojoj je krilatica ‘Za dom spremni’ (koju su koristili ustaše, saradnici nacista u Drugom svetskom ratu) i koja se izjednačava sa ‘Sieg Heil’. Događaj se navodno odvio u Zagrebu, u klubu igrača Intera.“

„Il Primato Nazionale“ piše da su Lovren i Brozović salutirali, dok u tekstu stoji kako je došlo do „još jedne oluje oko hrvatske reprezentacije“.

„TuttoMercatoWeb“ navodi kako je „Hrvatska među onima koji satima i danima slave uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru“ dodajući: „Nastavljaju se kontroverze oko hrvatskog tona proslave. Internetom kruži video na kojem Lovren i Brozović uzvikuju ‘za dom spremni’ uz pozdrav hrvatskih fašističkih trupa, poznatih kao ustaše, iz Drugog svetskog rata. To je hrvatska verzija nacističkog ‘Sieg Heila’.“

 

 

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button