U uživo prenosu RTS se čulo vređanje Vučića u Pragu, neprijatno u studiju

Čak i 720 kilometara od najbliže granice sa Srbijom navijači su izrazili nezadovoljstvo.

RTS studio; Foto: Screenshot RTS

Vređanje aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića postalo je praktično deo navijačkog folklora u domaćih okvirima. Na desetine puta do sada je bilo takvih pokliča na sportskim priredbama, ali se čini da je ovaj „brend“ izvezen i van granica zemlje.

Verovatno smo po prvi put mogli da čujemo da se takve stvari skandiraju i van granica Srbije, pa se u Pragu na prva dva susreta čulo nekoliko puta. Iako su neki skloni da pripišu da to radi samo nekoliko osoba, činjenica da se ovakvo skandiranje ponavlja dovoljno je simptomatično šta zapravo misle navijači i kog smatraju odgovornim za stanje u državi.

Jedan segment navijanja čuo se i tokom uživo uključenja Ognjena Jaramaza za RTS nakon susreta Srbije i Češke (81:69). Sve je bilo postavljeno da da izjavu, a onda se sa tribina čulo „Vučiću, p*****“. Vlade Đurović, poznati košarkaški trener, pogledao je u papire (što i ne čudi jer bi svakom bilo neprijatno da sluša vređanje bilo koga u prenosu uživo), dok je sam režiser prenosa odlučio da malo skrati javljanje srpskog plejmejkera. Možda su motiv bili upravo ovi pozadinski zvuci.

Ipak, i u zonama za navijače se nekoliko puta pogrdno skandiralo predsedniku, pa slučajevi iz dvorane svakako nisu izolovani.

Košarkaši Srbije su slobodni u nedelju, a u ponedeljak ih od 21.00 očekuje okršaj sa Finskom u trećem kolu grupne faze. Izabranici Svetislava Pešića upisali su ubedljive pobede u prva dva susreta i trenutno su prvi na tabeli grupe D.

„Atmosfera je bila izvanredna, pravi spektakl u kojem su učestvovali i naši navijači. Mi smo ih malo podigli početkom poslednje četvrtine, možda je baš dobro što smo imali ovakvu utakmicu pred one koje nas tek očekuju. Mi smo u drugoj četvrtini demonstrirali odbranu koju želimo da igramo. Napravili smo seriju 17-2 zahvaljujući fantastičnoj odbrani i to je dalo rezultat“, poručio je Pešić.

 

 

Izvor: Nova.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button