Rusi zauzeli Marijupolj, kraj operacije biće kada prestanu pretnje NATO-a iz Ukrajine – Izveštaj: 57. dan

Foto Tanjug/ video arhiva

Ruska specijalna vojna operacija biće okončana kada NATO prestane da koristi ukrajinsku teritoriju za pretnje Rusiji, izjavio je danas visoki zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Specijalna vojna operacija završiće se kada se ispune njeni ciljevi. Među njima su zaštita mirnog stanovništva Donbasa, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i uklanjanje pretnji Rusiji koje dolaze s ukrajinske teritorije koju su zauzele zemlje članice NATO“, rekao je Poliščuk, prenosi Tas s.

Dodao je da operacija „teče po planu“ i da će „svi njeni ciljevi biti postignuti“.

 

Šojgu izvestio Putina: Ruske trupe zauzele Marijupolj

 

Ruske trupe zauzele su Marijupolj, ali je u čeličani Azovstalj ostalo blokirano još 2.000 militanata, izjavio je danas ruski ministar odbrane na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Sergej Šojgu je saopštio da je za završetak operacije u Azovstalju, na teritoriji grada, potrebno tri do četiri dana, prenose ruski mediji.

 

 

Putin: Blokirajte Azovstalj, ali nemojte zauzimati fabriku

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da odustane od planova za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod blokadom.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obavestio je danas Putina da je Marijupolj zauzet, kao i da je u „fabrici Azovstalj ostalo još oko 2.000 ekstremista“.

 

Guverner Luganske oblasti: Rusija kontroliše 80 osto Luganske oblasti

 

 

 

Rusija kontroliše 80 odsto teritorije Luganska, saopštio je danas guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj.

„Da, Rusi kontrolišu 80 odsto teritorije Luganska. Kremina je pod ruskom kontrolom, kao i Rubižne i Popasna. Borbe se nastavljaju“, napisao je Hajdaj na Fejsbuku.

 

LNDR: Ukrajinci ispalili Točke-U prema Rusiji i Donbasu

 

Savetnik lidera samoproglašne Luganske Narodne Republike (LNR) Rođon Mirošnik rekao je da je ukrajinska vojska protekle noći lansirala rakete Točka-U prema Rusiji i Donbasu, ali da nema podataka o žrtvama i povređenima.

„Cele noći stizali su izveštaji da lete „Točke U“. Rakete su išle ka Ruskoj Federaciji i ka LNR i DNR, ali nema podataka o njihovom sletanju, što znači da je protivvazdušna odbrana radila normalno“, rekao je on u emisiji Solovjev, prenosi RIA Novosti.

 

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button