Radojević: Na severu Kosova samo jedan zahtev za preregistraciju vozila

Na Kosovu je 1. septembra stupila na snagu odluka vlasti u Prištini o preregistraciji vozila na RKS tablice, a prema rečima gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, do sada sada je u tom gradu podnet samo jedan zahtev za preregistraciju.

Izvor: Kossev

„U opštini Severna Mitrovica do sada je podnet samo jedan zahtev za preregistraciju u skladu s odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade u Prištini. Što se tiče celokupne teritorije Kosova i samo Ministarstvo unutrašnjih poslova je ocenilo da je neuspešno u ovom procesu jer do sada na celoj teritoriji Kosova i Metohije podneto ukupno devet zahteva, što pokazuje da je ovaj proces osuđen na propast“, rekao je Radojević za TV Most.

Po njegovim rečima, jednostrani potezi ne mogu proći i nikakve jednostrane odluke Prištine ne mogu se sprovesti na severu Kosova i Metohije.

„Neodazivom, Srbi su pokazali jedinstvo i šta misle o jednostranim potezima. Pozivamo Vladu u Prištini da sedne za sto u Briselu, da razgovara s pregovaračkim timom Republike Srbije i da dodje do kompromisnog rešenja koje je u interesu svih nas“, rekao je Radojević.

On je istakao da se pritisak Prištine poslednjih godinu dana pojačava iz meseca u mesec.

„Svedoci smo da Priština gradi baze koje su, navodno za policijsku upotrebu, za specijalne jedinice. Gradi se na teritoriji i opštine Leposavić i opštine Zubin Potok, gradonačelnici tih opština su reagovali, medjutim, odgovora nema“, naglasio je Radojević i dodao da su Srbi na severu Kosova itekako svesni pojačanog prisustva specijanih policijskih snaga koje patroliraju putevima, što ih čini sve zabrinutijima i uznemirenijima.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button