Novica Tončev ponovo izabran za lidera surduličkih socijalista

Foto: Promo, Espreso

Novica Tončev, dosadašnji predsednik opštinskog odbora SPS Surdulica i ministar u Vladi Republike Srbije, ponovo je izabran za lidera surduličkih socijalista.

Foto: srbija.gov.rs

Surdulica, 14. novembar 2022 – Novica Tončev, dosadašnji predsednik opštinskog odbora SPS Surdulica i ministar u Vladi Republike Srbije, ponovo je izabran za lidera surduličkih socijalista. Na svečanoj izbornoj konferenciji izabrano je rukovodstvo opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, kao i delegati za 11. kongres SPS-a koji će biti održan 17. decembra u Beogradu. Za predsednika Socijalističke partije Srbije jednoglasno je predložen Ivica Dačić.

“Sve što radimo u SPS-u je jedino i isključivo u službi građana i u cilju njihovog kvalitetnijeg života. Interesi države su za SPS uvek i ispred svega.

Mi smo ozbiljna i odgovorna partija sa poreklom i identitetom i na tome uvek insistiramo. U ovim izazovnim i teškim vremenima važno je da svi imamo isti cilj i da nam Srbija i svi njeni građani budu na prvom mestu” – izjavio je Novica Tončev.

U skladu sa dnevnim redom, pored izbora radnih tela, jedoglasno je usvojen poslovnik o radu, izveštaj o radu OO SPS-a Surdulica, način izbora predsednika opštinskog odbora i članova, delegata za Kongres Socijalističke partije Srbije i kandidata za najodgovornije funkcije u SPS-u.

 

Foto: SPS Surdulica

Rođen je 1962. godine u Nišu. Osnovnu i srednju školu završio je u Surdulici. Akademske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, na Odseku visokogradnje, završio je sa najvišom ocenom.

Doktorand je Građevinskog fakulteta u Nišu. Objavio je nekoliko stručnih i naučnih radova iz oblasti građevine. Svoje znanje potvrdio je dugogodišnjim vođenjem porodične kompanije „Tončev gradnja”, koja uspešno posluje više od trideset godina.

Od 1990. do 2000. godine bio je predsednik Mesne zajednice Božica, a od 1996. do 2000. godine i član Izvršnog saveta Skupštine opštine Surdulica. U periodu od 2000. do 2004. godine obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Surdulica, od 2008. do 2014. godine predsednika Opštine Surdulica, a od 2014. do 2020. godine predsednika Skupštine opštine Surdulica.

Za narodnog poslanika biran je od 2014. godine do 2022. godine kao kandidat Socijalističke partije Srbije.

Za ministra u Vladi Republike Srbije prvi put je izabran 2020. godine dobivši zaduženje za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije od 2010. godine, a potpredsednik partije od 2017. godine.

Foto: SPS Surdulica

Kao istaknuti fudbalski radnik obavljao je funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, bio član Izvršnog odbora i član Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Navija za fudbalski klub Radnik iz Surdulice, na čijem čelu je bio i kao predsednik kluba.

Od 2008. do 2012. godine predstavljao je Republiku Srbiju u Veću lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu.

Oženjen je Lidijom, otac Stanislava i Vladislava.

Foto: SPS Surdulica

 

Foto: SPS Surdulica

 

 

Izvor: Belle Amie, SPS Surdulica

Biografija je preuzeta sa sajta Vlade Republike Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button