Dodik: Ambasador Rusije dolazi na posebnu sednicu parlamenta Republike Srpske

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov obratiti na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja je sazvana na Dodikov zahtev s jednom tačkom dnevnog reda, „Razmatranje informacije o međunarodnoj, političkoj i bezbednosnoj situaciji – mesto i uloga Republike Srpske“.

Izvor: N1/arhiva

Kako prenosi RTRS, Dodik je istakao da su anketirani ambasadori i da se odazvao samo ambasador Rusije.

„Mi smo akentirali ambasadore, a onda su drugi rekli da neće doći ako će biti prisutan ruski ambasador. Onda mi, da ne bismo došli u priliku da im šaljemo pozive koje će oni ignorisati, nismo ih ni pozvali“, rekao je Dodik.

Ruski ambasador je iskazao interes da dođe i mi to poštujemo, kao što bi poštovali i druge koji bi došli na sastanak, rekao je Dodik i dodao da smatra da je prikladno da se ne zovu oni koji ne žele da dođu.

„Nezaobilazna uloga Narodne skupštine je da raspravlja ako se potegne veto u Predsedništvu BiH. Zato sam hteo da obavestim Skupštinu sa saznanjima koje imamo vezano za aktuelni trenutak koji imamo na međunarodnom političkom planu a koji je rezultat sukoba u Ukrajini“, naglasio je Dodik.

Dodik je dodao da bi u Narodnoj skupštini trebalo da se iznesu viđenja na koji će se način kretati svet i kako će se Republika Srpska odnositi prema tome.

Posebna sednica biće održana u ponedeljak, 6. juna.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button