Ana Brnabić: Vlada Srbije danas će doneti odluku o izvozu žitarica

Premijerka Ana Brnabić kaže da će Vlada Srbije danas odlučiti da dozvoli izvoz određenih količina pšenice, kukuruza, brašna i rafinisanog ulja, ali ne i izvoz nerafinisanog ulja.

Brnabić je u Dnevniku RTS-a rekla da će Vlada na današnjoj sednici, koja počinje u devet časova, odlučiti da dozvoli izvoz određenih količina pšenice, kukuruza, brašna i rafinisanog ulja, ali ne i izvoz nerafinisanog ulja.

„Izaći ćemo tu i u susret svim zahtevima Udruženje žita Srbije, razgovaramo sa njima, ja ću već sledeće nedelje u utorak imati sastanak sa njima da vidimo koji su problemi koji oni imaju u transportu“, najavila je premijerka.

Nije obećano uvođenje sankcija Rusiji

Premijerka Srbije demantovala je danas navode i špekulacije da je obećano da će nova Vlada Srbije odmah po formiranju uvesti sankcije Rusiji.

„Ništa nije obećano. Jedini principijelni naš stav, koji je usvojio Savet za nacionalnu bezbednost, jeste da smo protiv sankcija Rusiji, kao i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i smatramo pogrešnim kršenje tog integriteta“, istakla je Brnabić na RTS-u.

Osnovni zadatak je da se sačuva mir i stabilnost u regionu

Premijerka Brnabić istakla je danas da je osnovni zadatak vlasti u Srbiji da se očuva mir i stabilnost u regionu.

Brnabić je na RTS-u kazala da se svakodnevno maksimalno radi na tome da se otvore novi kanali komunikacije sa partnerima u regionu, ali i sa svim činiocima međunarodne zajednice koji treba da pomognu.

Odluka o partnerima za novu vladu je na organima SNS

Premijerka i funkcioner SNS izjavila je danas da sebe vidi na čelu Vlade dok se ne formira nova, a odgovarajući na pitanje koga SNS vidi kao partnera u budućoj vladi, kaže da će se odluka o tome doneti na organima stranke.

Brnabić je za RTS rekla da je trenutno na čelu tehničke vlade koja je nastavila da radi ono što je započeto još 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić postao premijer.

Cilj nam je da unapredimo potencijale Kuršumlije

Ana Brnabić rekla je danas da je cilj puta koji se gradi preko Radan planine da poveže Toplički i Jablanički okrug, ali da je prioritet da se iskoristi Kuršumlija kao ogromni turistički potencijal.

Ona je navela da je Kuršumlija od izuzetnog značaja za turistički i privredni razvoj zemlje, jer se na toj teritoriji nalaze Prolom, Lukovska i Kuršumlijska banja.

Foto Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button