Američka vojska priznala: Imamo još snimaka NLO, ne smemo da ih objavimo

Nakon bure u javnosti nastale curenjem video snimaka NLO koje je napravila američka mornarica, portparol tih jedinica priznao da takvih snimaka ima još.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Pentagon je još pre dve godine potvrdio autentičnost celog niza fotografija i videozapisa neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procureli u javnost, podseća Index.hr.

Američki Kongres je nakon toga u maju 2022. održao prvo javno saslušanje u više od 50 godina na temu NLO, ali su odmah stigle i brojne kritike. Naime, neki su smatrali da video-materijali predstavljeni pred Kongresom nisu bili dovoljno uverljivi da bi opravdali postojanje i finansiranje kancelarije koja se bavio NLO-om, a drugi da u javnost nisu puštene oni najzanimljiviji snimci, kao i da se pomno čuvaju u tajnosti.

Sada izgleda da su ovi drugi bili u pravu, jer je portparol američke mornarice priznao prošle srede, nakon zahteva koji se pozivao na Zakon o slobodi pristupa informacijama (FOIA), da poseduju dodatne video-snimke NLO-a, ali da ih ne nameravaju objaviti jer bi to moglo ugroziti nacionalnu bezbednost.

Zahtev je podnela organizacija “The Black Vault”, koja je i ranije objavila na hiljade stranica dokumenata povezanih s NLO, a koje je putem FOIA-a dobila od CIA-e i drugih vladinih agencija.

“The Black Vault” je zahtev američkoj mornarici podnela u aprilu 2020., samo dan nakon što je mornarica deklasifikovala tri sada već poznata video-snimka pilota mornarice na kojima se vide NLO-i, odnosno „neidentifikovane pojave u vazduhu“ (UAP). Organizacija je zatražila da mornarica preda sve snimke koje ima, a koje se odnose na UAP.

Više od dve godine kasnije “The Black Vault” je dobio odgovor vlasti u kom stoji da postoje dodatni snimci UAP-a, ali da se ne mogu pustiti u javnost radi nacionalne bezbednosti.

„Objavljivanje ovih informacija naštetiće nacionalnoj bezbednosti jer neprijateljski nastrojenim subjektima može pružiti vredne informacije o operacijama, ranjivostima i/ili sposobnostima ministarstva odbrane/mornarice. Ne možemo objaviti ni jedan od tih video-zapisa“, napisao je Gregori Kason, zamenik mornaričke kancelarije pri FOIA.

Nakon što su spomenuti snimci NLO-a procureli u javnost, sve više pilota je počelo da govori o svojim susretima s fenomenom neidentifikovanih pojava u vazduhu.

Tako je bivši poručnik mornarice Rajan Grejvs u intervjuu za CBS News kazao da je tokom dve godine, počevši od 2015., video čudne leteće objekte u vazdušnom prostoru iznad Virdžinia Biča.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button