Stručno savetovanje povodom Dana planete Zemlje sutra na Tehnološkom fakultetu

Odsek za tehnološko-umetničke studije Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Leskovca, sada već tradicionalno obeležavaju Dan planete Zemlje stručnim savetovanjem koje se organizuje u prostorijama Odseka. Ove godine održaće se 21. aprila sa početkom u 10 časova.

Kako su teme u svim dosadašnjim savetovanjima uvek pratile aktuelna dešavanja u društvu na globalnom nivou, ni ove godine nije izostala spremnost organizatora da se prate promene i trendovi na polju ekologije i zaštite životne sredine. Tema ovogodišnjeg savetovanja je „Uticaj eskalacije sukoba u Ukrajini na energetsku krizu, ljudsko zdravlje, klimatske promene i ekonomiju“.

Programom dešavanja predviđeno je da, posle uvodnih predavanja, Odeljenje za zaštitu životne sredine gradske uprave Grada Leskovca prezentuje realizovane ekološke projekte iz proteklog perioda među kojima su i projekti sa Odsekom. Namera je da se ovogodišnje obeležavanje Dana planete Zemlje izvede i u prostoru dvorišta Odseka, sa ciljem isticanja održivosti projekata i koegzistencije prirodnog okruženja i radnog ambijenta u ostvarivanju sinergije. Zato su organizovane radionice na kojima će se demonstrirati reciklaža i primenjivost otpada, što treba delovati podsticajno na učesnike i stanovništvo šire okoline.

Izvor: JuGmedia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button