Niš danas obeležava gradsku slavu, Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu

Gradska slava Sveti car Konstantin i carica Jelena obeležava se danas u Nišu. Najavljene su izložbe, promenada Vojnog orkestra, dečije radionice, nadmetanje tamburaša i tradicionalno Palilulsko veče. Neke autobuske linije ići će izmenjenim trasama, a u Ulici Pariske komune nije dozvoljeno parkiranje do 13 sati.

foto: T. R.

Obeležavanje gradske slave počelo je 31. maja, a današnju centralnu manifestaciju otvorila je liturgija u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, kao i Bankomat knjiga Narodne biblioteke “Stevan Sremac” na platou ispred Hrama.

Takođe, na Vrežinskom bazenu otvara se Moto rok fest u saradnji sa Udruženjem “Sinovi juga”, gde će doći motoristi iz brojnih gradova i država i koji će trajati do 5. juna.

U 12 sati u Obrenovićevoj ulici biće održan promenadni nastup Vojnog orkestra Kopnene vojske. Na niškom Univerzitetu će u 17:30 biti otvoren naučni skup “Niš i Vizantija”.

U Svetosavskom domu od 19 sati biće održana svečana akademija, a na platou ispred Beogradske kapije muzičko nadmetanje tamburaškog sastava La Banda iz Inđije i orkestra Saše Krstića iz Surdulice.

Opština Medijana slavu će obeležiti izložbom radova Učeničke zadruge “Nadeždine pčelice” iz Sićeva, a Crveni Krst sportsko-rekreativnom manifestacijom, kulturno-zabavnim programom i likovno-edukativnom radionicom za decu.

Biće održano i Palilulsko veče, pa će kod rampe u 18 sati nastupiti kulturno-umetnička društva „Kovilje“ i „Abrašević“, plesna grupa “Mozaik”, mešoviti hor “Učiteljska lira” i etno grupa “Gracija”.

Od 21 sat tu će nastupiti i sastav Legende, od 22:30 Crne mambe, a najavljen je i Sajam vina i rakije, kao i izložba starih zanata i priprema specijaliteta.

Zbog održavanja manifestacije u Ulici Pariske komune od 8 sati je zabranjeno parkiranje i tako će biti do 13 sati.

Pojedine linije javnog prevoza ići će izmenjenim trasama do subote, 4. juna, u 1 sat.

Autobuska linija broj 8 će u smeru ka Gabrovačkoj reci, od raskrsnice Njegoševe i Vojvode Gojka, ići ulicama Stanoja Bunuševca i Dušana Popovića, a u smeru ka Novom groblju će od raskrsnice Episkopske i Dušana Popovića ići ulicama Stanoja Bunuševca, Njegoševom i Hilandarskom do Trga 14. oktobar.

Kružna linija 34 će u smeru ka bolnici, nakon Branka Radičevića, ići Njegoševom, Ulicom Stanoja Bunuševca i Dušana Popovića, a u smeru ka Železničkoj stanici iz Ulice Dušana Popovića Ulicom Stanoja Bunuševca, Njegoševom i Ulicom Branka Radičevića.

Izvor: Južne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button