Zgrada u centru Vranja OTKAZUJE grejanje NOVOM DOMU

Jedna lamela poznatog stambenog kompleksa u centru Vranja otkazuje grejanje „Novom domu“, obavestio je portal InfoVranjske.rs stanar ove zgrade, „pravno lice“ po zanimanju.

Po njegovim rečima, „svi stanari ove lamele stavili su potpis na zahtev za isključenje svoje zgrade sa sistema daljinskog grejanja „Novog dom“ i taj zahtev su predali upravniku stambene zajednice izabranom iz redova stanara“.

Upravnik stambene zajednice čiji je potpis takođe na zahtevu, predaće „Novom domu“ papir u kome tražimo da nas isključe iz grejanja, jer ne želimo da prihvatimo obaveštenje ovog javnog preduzeća i plaćamo račune za grejanje uvećane za troškove rada  podstanica i pumpi i njihovog održavanja, ističe „obaveštajac“ portala.

Upravnik stambene zajednice ima obavezu i da obavesti „Novi dom“ da će na podstanicama promeniti brave.

Pošto „Novi dom“ tvrdi da su podstanice i pumpe naša imovina, znači stanara, promenom brava želimo da zaštitimo tu „našu“ imovinu, pa čak i da smo ostali na daljinskom grejanju, ako je to „naša“ imovina, imali bi pravo da promenimo brave i za popravke i zamene raspišemo tender sa tri ponude, jer nećemo radnike ovog javnog preduzeća», objašnjava „pravno lice“.

Na kraju, ovo je prva najoštrija reakcija na obaveštenje „Novog doma“ o obavezi stanara da plaćaju i račune za troškove podstanica i pumpi, uz račune za daljinsko grejanje ovom javnom preduzeću.

A da li je to izuzetan slučaj ili početak „lavine“ otkaza daljinskog grejanja, pokazaće predstojeći dani u susret grejnoj sezoni od 15. oktobra.

 

 

Izvor: Infovranjske.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button