Raketa ispaljena iz pojasa Gaze na Izrael

Jerusalim — Raketa koja je kasno večeras ispaljena iz pojasa Gaze na jug Izraela, pala je u grad Sderot i nije presretnuta, javili su izraelski mediji.

Nekolicini ljudi je ukazana pomoć zbog šoka i pričinjena je mala šteta na jednoj kući.

To je drugi raketni napad ove nedelje u vreme pojačane napetosti zbog nasilja u Jerusalimu, navodi AP. Nije za sada jasno zašto nije aktiviran protivraketni sistem „Gvozdena kupola“, kao u poneeljak, kada je presretnuta raketa iz Gaze, a izraelska vojska je to odgovorila napadima na ciljeve u Gazi, uključujući mesto gde Hamas proizvodi oružje.

Niko nije preuzeo odgovornost večerašnji napad, ali je islamska estremistička organizacija Hamas, vladajuća u pojasu Gaze, danas, pred planirani marš izraelskih ultranacionalista kroz Jerusalim, upozorila da će Izrael snositi odgovornost za sve posledice ako se učesnici marša približe muslimanskim svetim mestima.

Izraelska policija je medjutim blokirala puteve i sprečila da oni stignu do gusto naseljeih palestinskih kvartova, pošto je sličan dogadjaj pre gotovo godinu dana podstakao 11-dnevni rat izmedju Izraela i Hamasa.

Tanjug/AP Photo/Yousef Masoud, File

 

IZVOR: BETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button