Radoman: Ranije smo imali igrače, ali ne i tim, utakmica sa Brazilom ključna

Nekadašnji fudbalski sudija Miroslav Radoman izjavio je u emisiji Global Fokus da misli da naša reprezentacija na SP „ima dobre šanse“. Na pitanje šta je nedostajalo prethodnim reprezentacijama, kaže da su „imali igrače, ali nisu imali tim“. „Mislim da je Brazil ključna utakmica za naš odlazak u drugi krug“, smatra Radoman i dodaje da „u fudbalu nema zagarantovanog“.

Izvor: Fudbalski savez Srbije (Facebook)

Radoman kaže da euforija postoji i da je takva bila i kada je Radomir Antić bio na čelu reprezentacije.

„Mislim da imamo jednu dobru situaciju sada, drastično bolju od prethodnog perioda, mislim da imamo dobre šanse“, kaže.

Na pitanje šta je nedostajalo prethodnim reprezentacijama, kaže da su „imali igrače, ali nisu imali tim“.

„Mi sada imamo i igrače, i tim, i selektora, jednu dobru atmosferu zajedništva na terenu, forma igrača podiže se 10, 20, 30 odsto, u vrlo kratkom periodu, sve su to profesionalci visokog kalibra koji mogu sebe da motivišu za SP, a sam rezultat je uvek motivacija kada u reprezentaciji igrate“, kaže Radoman.

Govoreći o grupi koju smo dobili, kaže da je „maltene ista kao na prošlom SP, sa jednom izmenom“.

„Pokazali smo da protiv nekih reprezentacija slabije igramo, protiv velikih reprezentacija igramo dobro, ovo je sada nešto drugo, kompaktan tim koji može da pruži protiv Brazila i ja mislim da će to biti kapitalna utakmica na kojoj će se odlučiti sve ostalo. Švajcarska je nezgodan protivnik, uvek nam može napraviti debalans ponašanja u ekipi zbog raznoraznih razloga koji nisu sportski, zbog igranja igrača sa područja Kosova, nadam se da su igrači dovoljno iskusni da neće podleći takvim stvarima. Kamerun može biti iznenađenje, ali mislim da smo mi sada jači od toga i stabilnija ekipa nego u prethodnom periodu, mislim da je Brazil ključna utakmica za naš odlazak u drugi krug“, smatra Radoman.

U fudbalu, ističe, nema zagarantovanog.

„Rezultat je jedino merilo hoćete li proći ili ne, svi želimo to, ali kad se dođe na teren, treba odraditi onaj potrebni deo profesionalizma da se dobije utakmica. Međusobni ishodi drugih utakmica će biti bitni i za njih i za nas. Treba imati dozu opreza jer prevelika nadanja znaju da ponesu naše igrače i nas euforija i da napravimo kiks“, kaže.

Govoreći o favoritima, izdvojio je Brazil, Argentinu i evropske zemlje – Francusku, Nemačku, Portugal…

„Ima tu još dosta ekipa koje mogu da budu kandidati za to. Turnirski sistem takmičenja gde jedna utakmica može da pokvari sve. Ovo je Mesijeva poslednja šansa, oni (Argentina) igraju dobro SP, teško se kvalifikuju, imaju probleme kroz kvalifikacije, ali imaju taj ponos i tu želju da igraju na SP i mislim da su tu najbliži nekom osvajanju“, kaže on.

Izdvojio je i Francusku.

„Ima i kontinuitet, imaju tim, jednu kompaktnost, sa selektorom koji je dugo kod njih, sa igračima koji igraju širom sveta, koji su nosioci igre, ali to je samo mogućnost, oni moraju na terenu da pokažu da su favoriti, evropski favorit broj jedan je Francuska, posle toga su Portugal i Nemačka“, kaže Radoman.

Kako je rekao, mi smo poslednjom utakmicom pokazali da možemo da igramo protiv Portugala.

„Možemo da ih dobijemo, ova ekipa, ovaj tim, selektor, mi uvek imamo motivaciju protiv Portugala. Mislim da smo tu egal što se tiče Portugala i Srbije, ako bude sreće kao što je bilo u Portugalu, možemo ih dobiti“, kaže.

Zeljković: Čitav grad je okićen, cene nekretnina otišle visoko

Mirna Zeljković, državljanka Srbije u Kataru, kaže da se oseća atmosfera SP.

„Čitav grad je okićen, polako se i Srbi u Dohi organizuju da se isprate mečevi u kafićima, klubocima, vidim da se polako i naša ta zajedncia uključuje u organizaciju“, kaže ona.

Kako je rekla, njen suprug je nabavio karte za celu grupu, a ona će gledati utakmicu sa Kamerunom.

„Jedna utakmica biće dovoljna da podržim naš tim“, kaže.

Ističe da se „dosta stvari promenilo“.

„Cene nekretnina su otišle visoko, primetili smo skok cena u prodavnicama, ali neke promene su usledile nakon kovida, sad bih rekla da su možda najviše nekretnine skočile usko vezano za SP“, kaže ona.

Dodaje da su, nažalost, „mnoge porodice skupo platile ovo SP“.

„Morale su da izađu ili su bile ucenjene da potpišu ugovore na dve godine po novim cenama, u jednom trenutku na tržištu je zaista bilo teško naći stan povoljnoi, ne svi, bilo je više vezano za određene lokacije, koje su malo atraktivnije, do ovog perioda su ljudi uspeli da se snađu“, kaže ona.

Govoreći o početku SP, kaže da je zaista lepo videti tako nešto u Kataru.

„Ceo grad je ukrašen, svim zastavama, nijedna nije izostavljena, mnoge škole su i od ministarstva dobile naloge da okite i podrže u školama čak i neke aktivnosti za decu koje su povezane sa Fifom“, kaže ona.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button