Aktivisti na Starici: Predstavnici kineskih firmi žele sukob, neće uspeti u tome

Aktivisti koji protestuju na planini Starica zbog radova koji se izvode na njoj, izjavili su za N1 da su predstavnici firme „Inšan“, ćerke firme kompanije Ziđin pokušali da isprovociraju sukob, ali da u tome nisu uspeli. Takođe, navode aktivisti, predstavnik kineske firme je najavio da će tražiti odštetu od milion dolara zbog izazivanja kvara na nekoj od mašina, a aktivisti tvrde da nisu ni prišli njihovim mašinama, niti su izazvali kvar.

Izvor: Aktivisti iz Ne dam

„Došli su sa desetak kamiona i pokušali da isporovociraju sukob, ali u tome nisu uspeli. Kada su videli da to ne želimo, većina kamiona i mehanizacije se vratila odakle je i došla. Nakon toga, predstavnik fiirme Inšan, kineski državljanin, optužio nas je da smo pokvarili navodno neku mašinu, i traži odštetu od milion dolara. Međutim, niko od aktivista nije ni prišao njihovim mašinama, niti ih je oštetio“, kaže aktivista Mladen Vladić za N1.

Vladić napominje da predstavnici Ziđina, odnosno ćerke firme Inšan pokazuju nervozu i redovno pokušavaju da izazovu sukobe, ali da im to ne uspeva.

„Kineski državljanin koji je ovde bio besan, i poručio nam je da bi ovakvi problemi u Kini bili rešeni za veoma kratko vreme. Oni nisu očekivali na ovakav otpor i istrajnost aktivista, pa su nervozni, jer ne mogu da ostvare svoj cilj i da nastave sa miniranjem Starice. Mi im to nećemo dozvoliti, i zato je svaki dan koji prođe, a da oni nisu nastavili miniranje – za nas velika pobeda. Trenutno je mirna situacija, i nadamo se da će tako i ostati“, navodi Vladić.

 

 

Izvor: N1 Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button