Vulin: Dojave o bombama u tržnim centrima u Nišu i Beogradu stigle sa servera u Švajcarskoj

Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su pretnje o postavljenim bombama u četiri tržna centra u Beogradu i Nišu pre tri dana stigle sa servera u Švajcarskoj, ali da to „ne mora ništa da znači“.

Vulin je za RTS izjavio danas da su u pitanju hakerski „organizovani napadi“ i „čist ekonomsku udar“, koji su mogli da ih pošalju s bilo kog mesta koristeći taj server.

Naveo je da se sumnja da su te pretnje, kao i dojave o navodno postavljenim bombama u avionima na ruskim linijama, poslate „iz Ukrajine i jedne zemlje EU“, ali da to ne može da dokaže.

On je, govoreći o hapšenjima vođe kriminalne grupe Darka Šarića i njegovih saradnika, osumnjičenih za trgovinu drogom i druga krivična dela, rekao da je to urađeno u saradnji sa EUROPOL-om, „u međunarodnoj operaciji koja se odvija na više kontinenata“, i koja je u toku.

„Još nekoliko lica iz ove grupe su bekstvu, tragamo sa njima“, rekao je Vulin.

Na pitanje da li je kriminalna grupa Darka Šarića povezana s grupom Veljka Belivuka, koji je takodje u zatvoru, Vulin je odgovorio da je „sve, više – manje, povezano“.

 

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button