UNS: Ponovo se niko nije javio na poziv za rušenje divlje gradnje kraj OK radija

Ni na treći poziv za rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori OK radija u Vranju nije se prijavila nijedna firma, a unutar nelegalnog objekta radovi su nastavljeni, rekli su Udruženju novinara Srbije (UNS) iz ovog radija.

Izvor: Shutterstock

Rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove Grada Vranja Boban Antanasijević odgovorio je redakciji ove medijske kuće da su na novom konkursu, koji je otvoren do 14. septembra, povećana sredstva namenjena firmama za rušenje nelegalnih objekata.

Antanasijević je dodao da ukupna vrednost okvirnog sporazuma, koji podrazumeva zaključenje ugovora sa više firmi, iznosi 12 miliona dinara sa PDV-om za tri godine.

Za rušenje ovog objekta prvobitno se prijavila firma Polet, koja je dan pre zakazanog rušenja poslala obaveštenje da je sprečena da pristupi tom poslu.

Vlasnica OK radija Olivera Vladković je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori redakcije ove medijske kuće i bespravnu gradnju prijavila inspekciji, nakon čega je počela da dobija pretnje, a prostorije radija su bile isprskane farbom.

Zbog pretnji Oliveri Vladković je Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor, a u Opštinskom sudu u Vranju je 16. avgusta počelo suđenje njemu i ostalim optuženima za pretnje i uništavanje imovine OK Radija.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button