PALA ČETVORKA IZ NIŠA: Osumnjičeni za malverzacije u vezi sa zapošljavanjem

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator programa za zapošljavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Đ. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.

Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Đ. i J. Đ. privedeni u tužilaštvo.

Foto: Profimedia

 

Izvor: Novosti online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button