Da li će Beker mečeve analizirati iz zatvorske ćelije?

Legendarni nemački teniser Boris Beker nedavno je osuđen na dvoipogodišnju kaznu zatvora zbog utaje poreza, ali nije isključeno da će ostati na platnom spisku Jurosporta.

Izvor: Bradley Kanaris/Getty Images

Naime, Blick prenosi da rukovodstvo pomenute televizije pregovara sa advokatima šestostrukog Gren slem šampiona da li je izvodljivo da Beker iz zatvorske ćelije analizira mečeve.

Jurosport razmatra sve mogućnosti da 54-godišnji Beker i dalje bude aktivan, ali teško je očekivati da će mu zaista biti omogućeno da iz zatvora obavlja komentatorski posao.

Beker je osuđen zato što je prekršio uslove svog bankrota koji je proglasio 2017. godine. Polovinu od dvoipogodišnje kazne odslužiće u zatvoru, a polovinu uslovno, ukoliko se bude primereno ponašao.

Nemac je u aprilu proglašen krivim da je prebacio nekoliko stotina hiljada funti sa svojih poslovnih računa, kao i da nije prijavio da poseduje kuću u svom rodnom Lajmenu, u Nemačkoj.

Takođe, nekadašnji trener Novaka Đokovića osuđen je i za to što je sakrio zajam od banke vredan 825.000 evra, kao i to da poseduje 75.000 deonica u jednoj firmi koja se bavi tehnologijom.

Beker je optužen i da je sakrio dva vimbldonska trofeja kako bi izbegao da plati dugove. Prethodno je Nemac rekao porotnicima da je oko 38 miliona funti, koliko je zaradio tokom karijere, otišlo na skup razvod sa prvom ženom Barbarom, podizanje dece i „obaveze skupog životnog stila“.

Beker u Engleskoj živi od 2012. godine. Bio je trener Novaka Đokovića od kraja 2013. do kraja 2016. godine.

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button