„Oko sokolovo“ i „Zeleni pauk“ uskoro na ulicama Grada, za početak bez kazni

Od prvog jula na niškim ulicama kretaće se „Oko sokolovo“  koje će pomoću čuvenog sistema kontrolisati nepropisno parkirana vozila, najavila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski. U početku sve Nišlije koje se budu nepropisno parkirale, proći će samo sam opomenom, dok će se već od prvog avgusta naplaćivati kazne.

Foto: RTS Sat, printscreen youtube

“Oko sokolovo će na našim ulicama biti od prvog jula. Prvih dana će to biti samo opomene, bez pravih kazni. Od prvog avgusta ćemo morati malo i da se kažnjavamo, sve u cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja u gradu. Grad nam je veliki, imamo veliki broj automobila na ulici. To verovatno pokazuje da nam je standard bolji, zato što imamo mogućnost da sebi priuštimo da se vozimo automobilima“, objašnjava Sotirovski.

Gradonačelnica kaže da za one koji zaustave čitav saobraćaj, uz četiri migavca, „Oko sokolovo“ će biti jedini spas.

„Verujemo da će „Oko sokolovo“ pomoći u rešavanju tog saobraćajnog problema. Napravljen je taj sistem za prepoznavanje tačno parkiranih vozila na mestima gde je to predviđeno. Napravljena je maršruta kojim ulicama će se kretati i verujem da će ta dva vozila nama i te kako pomoći“, priča gradonačelnica.

Ona je najavila da će do kraja godine JKP „Parking servis“ nabaviti i jednog zelenog pauka, jer je mnogo vozača koji svoja vozila parkiraju i to na zelenim površinama gde će kazne biti dosta veće, nego kada se parkiran automobil podiže sa nekog trotoara.

 

 

Izvor: Niške vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button