Niški „Parking servis“ kupuje dva vozila „Oko sokolovo“

Dva automobila za potrebe sistema Oko sokolovo, koji bi trebalo da u Nišu bude uveden do leta, JKP Parking servis platiće novcem građana oko 9,3 miliona dinara. Posao na tenderu dobila je firma British Motors, koja je obezbedila vozila za taj sistem i u Beogradu, a čiji je vlasnik naprednjak i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Konkurisale su još dve kompanije – Auto Čačak i beogradski Gasop, ali je British Motors punudio najnižu cenu od nešto preko 7,7 miliona dinara bez PDV-a, odnosno skoro 9.3 miliona dinara sa PDV-om i ocenjen je kao najbolji ponuđač.

Ponuda ponuđača je blagovremena i prihvatljiva jer u istoj ne postoje osnovi za isključenje privrednog subjekta, ponuđač je ispunio sve kriterijume za izbor privrednog subjekta, a ispunjeni su zahtevi i uslovi u vezi sa predmetom nabavke – piše u obrazloženju.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, reč je teretnim vozilima koja moraju da budu bela, nova i nekorišćena, sa dva sedišta, petoro vrata i EURO-6 motorom na dizel.

Potrebno je da vozilo može da na krovu nosi specijalnu nadgradnju najmanje težine do 40 kilograma, dimenzija specijalne nadgradnje 260 x 610 x 1.520 mm – piše u dokumentaciji.

British Motors bi trebalo da obezbedi i garanciju od najmanje tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, a rok isporuke trebalo bi da bude najviše 30 dana od potpisivanja ugovora.

Podsetimo, direktor niškog Parking servisa Dejan Dimitrijević rekao je početkom aprila da će sistem koji bi trebalo da proverava da li su vozači propisno parkirali automobil stići u Niš do leta.

Tender je raspisan pre oko godinu dana, a posao su dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor Parking servisu iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još u oktobru 2020. godine da će Oko sokolovo u Nišu biti uvedeno 2021. i rekla da bi se time uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

 

Izvor: juzne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button