Info-sesije o javnom pozivu za dodelu novca preduzetnicima od ponedeljka u gradovima na jugu

Preduzetnici iz Niša, Leskovca, Pirota, Vranja i Preševa se od 23. maja do 3. juna mogu prijaviti na javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija, koji realizuje Evropska unija u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, a sve što treba da urade je da sprovedu aktivnost kojom će pružiti podršku svojim sugrađanima, ranjivim grupama, deci, sportskim klubovima ili doprinesu zaštiti životne sredine.

Foto: EPA/EFE/Stephanie Lecocq

Poziv se odnosi na sva preduzeća koja su registrovana od 1. januara 2016. godine i 31. decembra 2020. godine, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Za nabavku opreme i uvođenje usluga u 99 mesta koja su uključena u program, Evropska unija je izdvojila 3 miliona evra.

Od ukupnog budžeta, dva miliona evra su namenjena za podršku proizvodnim preduzećima a milion evra će biti utrošeno za pomoć onim malim biznisima koji se bave uslužnim delatnostima. Visina podrške po pojedinačnom projektu za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost iznosi od 10.000 do 40.000 evra, a za preduzeća registrovana za pružanje usluga od 10.000 do 30.000 evra. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 posto vrednosti projekta, odnosno 15 posto za preduzeća iz opština koje pripadaju četvrtoj kategoriji razvijenosti – navode iz Eu Pro programa.

Nišlije mogu o javnom pozivu mogu da se informišu i na javnoj sesiji u ponedeljak, 23. maja u 11 sati u Hotelu “Tami Residence”, Leskovčani dan kasnije u isto vreme u Centru za stručno usavršavanje, a Piroćanici u sredu, 25. maja u hotelu “AnaLux”.

Sesija u Vranju zakazana je u sredu, 1. juna, u Hotelu “Ponte Bianco”, a u Preševu 2. juna u zgradi Opštine.

Više informacija o uslovima poziva, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici EU PRO Plus Programa: Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

 

 

Izvor: Južne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button