U Bujanovcu počela vežba koju organizuju Vojska Srbije i Oružane snage SAD

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

U bazi „Jug“ kod Bujanovca je počela međunarodna taktička vežba obučavanja „Platinasti vuk 23“, na kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz devet drugih država, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežba če trajati do 27. juna na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“, u organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

U naredne dve nedelje, oficiri, podoficiri i vojnici iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije, SAD, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, njih oko 600, uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom anagažovanja u mirovnim operacijama, sa težištem na upotrebi neubojitog oružja.

„Značaj vežbi iz serije ‘Platinasti vuk’, koje se u Srbiji realizuju od 2014. godine, ogleda se u podizanju kako kapaciteta za planiranje, organizovanje i izvođenje međunarodnih vežbi tako i sposobnosti jedinica Vojske Srbije za angažovanje u multinacionalnim operacijama“, navedeno je u saopštenju.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button