Miletić: Informacija da sam Kurtijev savetnik – polutačna

Petar Miletić, bivši potpredsednik Skupštine Kosova, izjavio je da je informacija da je imenovan za savetnika premijera Kosova Aljbina Kurtija samo polutačna.

Izvor: N1

„Ja sam imenovan za spoljnog konsultanta Aljbina Kurtija, a ne spoljno-političkog, finansiran od strane Vlade Nemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica“, kazao je Miletić u pisanoj izjavi za Danas.

On je rekao da ne bi dalje ulazio u pojašnjavanja jer će, kako kaže, imati samo savetodavnu ali ne i odlučujuću ulogu u donošenju odluka.

Faksimil odluke Kurtija o imenovanju Miletića, u kojoj se navodi da su dužnosti i odgovornosti savetnika regulisane Uredbom kosovske vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava, objavio je portal na albanskom demokracia.com.

Petar Miletić je 2012. godine bio potpredsednik kosovske skupštine ispred Samostalne liberalne stranke.

On je te godine osudio akciju pokreta Samoopredeljenje na graničnim prelazima Merdare i Bela Zemlja.

KoSSev je objavio i link ka izjavi Miletića iz 2016. godine, kada je rekao da Zajednica srpskih opština nikada nije morala da dođe na dnevni red, jer „kosovski Srbi i bez ZSO imaju dovoljno zaštite u kosovskom ustavu i kosovskim podzakonskim aktima“.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button