Kompanija iz Majamija „praktično već odabrana“ za ulazak u EPS

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije trebalo bi do januara 2023. godine da postane akcionarsko društvo, piše list „Nova“. Tom svojinskom transformacijom otvara se put ka privatizaciji EPS-a, odnosno ulasku strateškog partnera ili dokapitalizaciju, navodi list. Prema saznanjima „Nove“, kao budući potencijalni strateški partner EPS spominje se američka kompanija „UGT Renewables LLC“.

Izvor: N1

Izvori „Nove“ iz Vlade Srbije navode da je budući partner praktično već odabran, i da je to, navodno, firma UGT Renewables LLC. Ova kompanija iz Majamija bavi se izgradnjom postrojenja u oblasti obnovljivih izvora energije, već je uveliko na srpskom tržištu i već sarađuje sa državom.

„Ta američka kompanija je viđena za budućeg strateškog partnera. Saradnja već postoji, a počela je pre desetak meseci“, navodi izvor „Nove“ u EPS-u. Naime, u avgustu 2021. godine potpisan je Sporazum o strateškoj saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije. Potpis na taj sporazum u ime Vlade stavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

 

 

Izvor: Nova.rs, N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button