Državni sekretar tvrdi da nema nestašice peleta

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Lakićević izjavio je da, prema podacima kojima raspolaže ministarstvo, ne postoje nestašice peleta i da peleta ima na više od 40 odsto stovarišta na teritoriji grada Beograda.

Izvor: N1

„Javno preduzeće Srbijašume je do sada isporučilo dovoljno drveta proizvođačima, na nivou koji je viši od prošle godine, a činjenica da pojedini prodavci nemaju dovoljne količine peleta jeste posledica povećane potražnje“, rekao je Lakićević, navodi se u saopštenju ministarstva.

Podseća se da je Ministarstvo ograničilo visinu cene peleta na 38.000 dinara.

Lakićević je naveo da je inspekcija do sada obavila kontrolu u 54 grada i opštine, i to kod 175 privrednih subjekata, a da je kod 131 utvrđeno da poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok su kod 38 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

On je rekao da će kontrole ubrzati stabilizaciju na tržištu i da se očekuje da početkom septembra dođe do potpune stabilizacije i da za sve građane bude dovoljno peleta, jer prema procenama, oko 110.000 domaćinstava koristi pelet kao energent.

Vojska Srbije od četvrtka na terenu i pomaže Srbijašumama u krčenju i popravci šumskih puteva kako bi se povećale količine i juče je Vojska sa mehanizacijom pomogla na teritoriji opština Lebane, uskoro kreću radovi i na teritoriji opština Medveđa i Brus, a u narednim danima i u opštini Knjaževac, rekao je Lakićević.

 

 

Izvor: N1, FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button