Direktorka MMF-a: Nismo razmišljali o posledicama štampanja previše novca

Tokom MMF-ove „Debate o globalnoj ekonomiji“ u četvrtak, direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva nagovestila je da su nas svetski ekonomski gospodari možda sve pošteno zavrnuli.

 

Voditeljka CNBC -ja Sara Eisen, predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde, predsednik američke Federalne rezerve Jerome Powell, premijerka Barbadosa Mia Mottley i indonezijski ministar finansija Sri Mulyani Indrawati pridružili su se Georgievoj na panel diskusiji.

U delu diskusije koji je sada postao viralan na internetu, Georgieva je tvrdila da postoje “nenamerne posledice” na neke od politika koje sprovode vodeće svetske finansijske institucije.

Najmoćniji pojedinci u ovim globalističkim organizacijama dugo su planirali svetski ekonomski kolaps.

Jedan primer kojeg je direktorka MMF-a iznela kao odluku koja je stvorila neželjene posledice bila je ogromna količina novca koja je štampana kao pokušaj stimulacije ekonomije tokom pandemije COVID-a 19.

“U to vreme smo prepoznali da bi to moglo dovesti do previše novca u opticaju, premalo robe, ali nismo baš razmišljali o posledicama na način da bismo unapred bolje znali šta da radimo,” rekla je.

Georgieva je takođe rekla da smo „već ostali bez vremena“ kada su u pitanju klimatske promene i kritikovala lidere što su „zaboravili“ to pitanje tokom pandemije Covida.

Direktorka MMF-a uporedila je svoje kolege sa gomilom osmogodišnjaka koji jure za fudbalskom loptom i ne fokusiraju se na ono što se dešava na ostatku terena.

 

 

Izvor: Novine.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button